gia osous prokalesa na erthoun meta edw.http://toneraideniodasos.blogspot.com/ …..Για τη Μακεδονία ρε γαμώτο! (μιας που είναι και επίκαιρο…όχι άλλες παραχωρήσεις)

makedoniaellas.jpgfw0r5oleo6yv58vpg541.jpgΣΗΜΕΙΩΣΗ: http://truth.macedonia.gr/ ειναι η πηγή του άρθρου εδω σχετικά με το Μακεδονικό. Τη μετάφραση επιμελήθηκε ερασιτέχνης, γι αυτο οποια μικρολάθη στο κείμενο ας συγχωρεθουν…

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Μία ακριβής και με βάση αποδείξεις έρευνα στο Μακεδονικό ζήτημα…. 

….μία απάντηση στη Σλαβική προπαγάνδα ενάντια στην Ελλάδα και την παγκοσμίως σεβαστή της ιστορία.

Ηταν οι αρχαίοι Μακεδόνες Έλληνες?Δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία οτι οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν Έλληνες. Εχει επανειλλημένως αποδειχτεί μέσα απο ιστορικά ντοκουμέντα και αρχαιολογικές ανασκαφές, τα οποία μπορούν να βρεθούν σε ιστορικά βιβλία και μουσεία στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Η πιο σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη στη Μακεδονία ειναι ο τάφος του Βασιλιά Φιλιππού ΙΙ με την ανασκαφή στη Βεργίνα το 1978 οπου πέρα απο κάθε αμφιβολία αποδεικνύεται η ελληνικότητα της αρχαίας Μακεδονίας. Όλα τα ευρήματα χαρακτηρίζουν την ελληνική κουλτούρα και όλες οι επιγραφές που βρέθηκαν έχουν γραφτεί στην Ελληνική γλώσσα. Στα διάφορα ευρήματα που βρέθηκαν στο τάφο του Φιλίππου, υπάρχει και το σύμβολο του Ήλιου της Βεργίνας, σύμβολο όπου η FYROM προσπάθησε να το χρησιμοποιήσει αρχικά στη σημαία της.

Δεδομένα που αποδεικνύουν οτι οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν Έλληνες

  Οι Μακεδόνες μιλούσαν μία διάλεκτο της Ελληνικής γλώσσας. Όλα τα αρχάια μνημεία και οι επιγραφές που βρέθηκαν στην Μακεδονία έχουν γραφτεί στην Ελληνική γλώσσα. Το αποδεικνύουν οι αρχαιολογικές ανακαλύψεις. Δεν υπάρχει ιστορική απόδειξη να δείχνει οτι οι Μακεδόνες χρησιμοποιούσαν διαφορετική γλώσσα εκτος απο την Ελληνική.

Όλα τα αρχαία Μακεδονικά ονόματα που αναφέρονται στην ιστορία ή βρέθηκανε γραμμένα πάνω σε αρχαίους τάφους έιναι Ελληνικά. Ολοι οι Βασιλιαδες της Αρχαιας Μακεδονίας έφεραν Ελληνικά ονόματα. Δεν ανακαλύφτηκε κανενα αρχαιο Μακεδονικο ονομα να εχει ληγουσα σε –ov ή –ovski η οτι αλλο.

Το όνομα Αλέξανδρος ειναι Ελληνικό. Η λέξη Αλέξανδρος παράγεται απο το πρόθεμα Αλεξ (=υπερασπιστης, προστατης) και τη λέξη ανδρος(=ανδρας) που σημαίνει αυτός που προστατεύει άνδρες. Το πρόθεμα αλεξ μπορει να βρεθει σε πολλες ελληνικες λεξεις σημερα (αλεξιπτωτο = parachute, αλεξισφαιρο=bulletproof –όλες αυτες οι λεξεις εχουν τη σημασια της προστασιας, υπερασπισης)
 

Το όνομα του Φιλίππου είναι επισης Ελληνικο. Παραγεται απο το προθεμα φιλο(=φιλικο προς κατι) και τη λέξη ίππος(=αλογο), που σημαινει ο ανδρας που ειναι φιλικός με τα άλογα. Τα προθεματα φιλο και ιππος επισης βρισκονται σε πολλες ελληνικες λεξεις οπως φιλοσοφια, φιλολογια, ιπποδρομος, ιπποκαμπος)

Μια λεπτομερης λιστα απο αρχαια Μακεδονικα ονοματα μπορει να βρεθει στο τελος.

Οι περιοχες-περιφέρειες της αρχαιας Μακεδονιας είχαν Ελληνικά ονόματα. Τα περισσοτερα απο αυτα τα ονόματα χρησιμοποιουνται στην Ελλαδα ακομη και σημερα. Μπορειτε να δειτε μια λιστα απο περιοχες της αρχαιας Μακεδονιας στο τελος μαζι με τις αλλες λιστες που αναφερθηκανε παραπανω

Η αρχιτεκτονικη της Μακεδονίας ηταν παρόμοια με αυτή της Ελληνικής. Ολα τα κτιρια που βρεθηκαν στις περιοχες της Μακεδονιας εχουν πολλα κοινα χαρακτηριστικα με αυτα που εχουν βρεθει στην υπολοιπη Ελλαδα. Παλατια, ναοι, θεατρα, αγορες ειναι δειγματα χαρακτηριστικα της αρχαιας Ελληνικης αρχιτεκτονικης.

Οι Μακεδονες πολέμησαν μαζι με τους υπόλοιπους Ελληνες. Πάντα πολεμουσαν μαζι με αλλες ελληνικες πολεις εναντια σε εχθρους απο την Ασια.

Οι Μακεδονες πηραν μερος στους Ολυμπιακους αγωνες. Ειναι ευρέως γνωστό οτι τότε ΜΟΝΟ Ελληνες επιτρέποταν να λάβουν μέρος στους αρχαιους Ολυμπιακους αγωνες. Λιστα απο Μακεδονες που πηραν μερος στους Ολυμπιακους αγωνες μπορει να βρεθει στη λιστα στο τελος.

Οι Μακεδονες τιμουσαν τις ιδιες γιορτες-πανηγυρια-φεστιβαλ οπως οι υπολοιποι Ελληνες. Παραδειγματα απο γιορτες οπου τιμουνταν στην Μακεδονια καθως και σε αλλες ελληνικες περιφερειες ειναι  τα «Hetaireidia«, the «Apellaia και πολλα ακομη.Οι αρχαιοι Μακεδονες λατρευαν τους ιδιους Θεους οπως οι υπολοιποι Ελληνες. Καμποσοι ναοι αφιερωμενοι στους Ελληνες Θεους εχουν ανακαλυφτει στην Μακεδονια και ειδικα στο Διον το θρησκευτικο κεντρο των αρχαιων Μακεδονων. Ειναι ολοφανερο οτι οι Μακεδονες προσκυνουσαν τους 12 Θεους του Ολυμπου οπως οι υπολοιπο Ελληνες. Οι Θεοι ΄ζουσαν΄ στον Ολυμπο που τυχαινει να βρισκεται στη Μακεδονια. Πως θα ηταν αυτο δυνατόν εάν υπήρχε εχθρότητα μεταξύ Μακεδόνων και Ελλήνων. Αυτο ειναι ακομη μια αποδειξη οτι η Μακεδονια θεωρουνταν μερος της Ελλαδας.

Λιστα με αρχαια Μακεδονικα ονοματα. Η Σλαβική προπαγάνδα επιμένει οτι οι αρχαιοι Μακεδονες δεν ειχαν Ελληνικά ονόματα ή (σε μερικες περιπτωσεις) οτι μόνο η βασιλική οικογένεια είχε Ελληνικα ονοματα.

Εδω μία λιστα με ονοματα απο διαπιστωμενους αρχαιους Μακεδόνες που αναφερονται στην ιστορια, που αποδεικνυει ακομη μια φορα οτι τα επιχειρηματα των Σλάβων είναι ψεύτικα.

Ifestionas – Alexander’s closest friend
Aristotelis – Famous phiosopher, born in Stageira
Hermias – Philosopher
Anaksarxos – Philosopher
Marsias – Writer
Zoilos – Writer
Zeuxis – Painter from Heraclea
Leocharis – Sculptor
Lysippos – Sculptor
Deinokratis – He helped Alexander to create Alexandria in Egypt
Antipatros – Historian
Calisthenis – Historian
Aristoboulos – Historian
Aristokritos – Actor
Thessalos – Actor, friend of Alexander’s
Argeos – Rival of king Philippos
Pausanias – The man who killed king Philippos
Eumenes – Alexander’s secretary
Lyssimachos – Alexander’s bodyguard
Kassandros – Army general, founded the city of Thessaloniki
Ptolemeos – Army general
Antigonos – Army general
Selefkos – Army general
Perdicas – Army general
Admetos – Army commander
Krateros – Phalanx commander, close friend of Alexander
Arrianos – Cavalary commander
Philotas – Cavalary commander
Cleitos – Cavalary commander
Nearchos – Navy commander
Neoptolemos – Arrmy officer
Python – Army officer
Hippostratos – Army officer
Permenion – Army officer
Attalos – Army officer
Kleitarxos – Army officer
Polyperchon – Army officer
Aristandros – Army seer
Polycratis – Soldier
Bolon – Soldier
Koinos – Soldier
Iolaos – Soldier

Callisthenis
Xenokratis
Deukalos
Arrhideos
Charidimos
Parmenion
Antiochos
Krateros
Kalas
Perseas
Meleagros
Arpalos
Eumenis
Leonatos
Assandros
Memmon
Akylos
Adymos
Pefkolaos
Olganos
Praxinos
Paterinos
Sekoundos
Paramonos
Sekoundos
Ermias
Podaleirios

Λιστα με τις περιοχες της αρχαιας Μακεδονιας. Η Σλαβικη προπαγανδα επιμενει οτι οι Ελληνες αλλαξανε τα σλαβικα ονοματα των περιοχων στην Αgean Macedonia για να εξαλειψουνε τη ΄΄Σλαβικη ταυτοτητα τους΄΄. Η λιστα παρακατω καταδειχνει οτι τα Ελληνικα ονοματα προερχονται απο αρχαιες εποχες και συνεπως ειναι κατα πολυ πιο παλαιοτερα απο τις Σλαβικες εναλλαγες. Τα περισσοτερα απο τα ονοματα της λιστας χρησιμοποιουνται ακομη και σημερα στην Ελλαδα.  

Anthemous
Almopia
Amphaxitis
Bisaltia
Botiaia
Chakildiki
Edonis
Elimeia
Eordaia
Krestonia
Lynkests
Mygdonia
Odomantis
Orestis
Paionia
Pelagonia
Pieria
Sintiki
Thassos
Tymphaea

[πηγη: «A history of Macedonia», by N G L Hammond / G T Griffith / F W Walbank,Oxford University Press, 1979]

Μακεδονες στους αρχαιους Ολυμπιακους αγωνες. Ενα απο τα πιο γνωστα επιχειρηματα εναντια στην Ελληνικη ταυτοτητα της αρχαιας Μακεδονιας ειναι οτι οι Μακεδονες δεν παιρνανε μερος στους Ολυμπιακους αγωνες οπως οι υπολοιποι Ελληνες. Φυσικα, αυτο το επιχειρημα ειναι ενα ακομη μεγαλο ψεμα. Η λιστα των νικητων η οποια διασωζεται μεχρι σημερα δειχνει καθαρα οτι πολλοι Μακεδονες πηραν μερος και κερδισαν κιολας στους Ολυμπιακους αγωνες στα αγωνισματα τους.

Year (bc) Event Name Home town 480 Boxing Theagenes Thasos
472 Boys’ Boxing Tellon Orestheia
408 Tethrippon Archelaos King of Macedonia
380 Pankration Xenophon Aigai
356 Horse Race Philip II King of Macedonia
352 Tethrippon Philip II King of Macedonia
348 Synoris Philip II King of Macedonia
328 Stadion Kliton Unknown
320 Stadion Damasias Amphipolis
304 Tethrippon Lampos Philippoi
292 Stadion Antigonos Unknown
288 Stadion Antigonos Unknown
268 Foals’ Tethrippon Belestichos Unknown
268 Stadion Seleukos Unknown
264 Synoris Belestichos Unknown
129 Unknown Diephilos Aigai

fw0r5oleo6yv58vpg541.jpg

2 Σχόλια to “gia osous prokalesa na erthoun meta edw.http://toneraideniodasos.blogspot.com/ …..Για τη Μακεδονία ρε γαμώτο! (μιας που είναι και επίκαιρο…όχι άλλες παραχωρήσεις)”

  1. telia doulia axilea evge paidi mou..makari oi ellines na ginoun san kai esena..
    oso gia tous giougkoslavous tis»bardaska» ena exw na pw….

    »as mou milisoun arxaia gigkouslavika» kai tote tha doume pios aniki se poion….
    apla oi evraioi plironoun poli kala toiw marionetew ellhnew politikous kai aftoi os neoi ioudes mas poulisane edw kai pola xronia…me skopo ton afanismo tou alaksandrou tin patrida..oi makedines einai to astro tis avgis tou ellinikou pneymatos pros ton planiti gh kai oi pateres ellinies to gnorizane..kai mono exthroi den itane…mas diestrablosane tin istoria mono kai mono gia na exoume exthra metaksi mas..dioti ellinismos simeni eleftheria..kai oxi to mpourdelo ellas pou simera katapatisane oi prodotes politiki mas…

  2. Μπράβο σου! Ειλικρινά μπράβο! Προσπαθούν όλο και περισσότερο να μας πείσουν οτι η Μακεδονία δεν είναι ελληνική πράγμα εντελώς άτοπο!

Σχολιάστε