ioannis αντίθετη ρωή τού Ιωρδάνου ποταμού τής γνώσεις τής γής.———

Μέχρι αυτήν την στιγμή της ποριας του ανθρωπου και στην αναζήτηση του προς μια διδασκαλία να φτάσει ο ανθρωπος ‘’στον θεό’’,
Όλοι η διδασκαλία αναφαίρετε σχετικά με τον τρόπο του, το πώς να σε ακούσει ο θεός ‘’
Τον τρόπο λιπών της προσευχής.
Αιτήστε και θέλει σας δοθεί.
Μα παράλληλα αυτοί που διαβάζουν τις γραφές και το ευαγγέλιο αν το μελετούσαν θα βλεπανε πώς άλλα είναι τα ενδιαφέροντα των γραφών και τα μηνύματα των.
Οι γραφές μας οδηγούν κανονικά σε έναν τρόπο μάθησης για το πώς ‘’να ακούμε τον θεό στο εντος του υμών και όχι στον τρόπο που πρέπει να μιλάμε στον θεό.’’
Και αυτό που πρέπει πρώτα από όλα να μάθουμε είναι ..
Η σοφία.
Ας δούμε με πόσους τρόπους η ‘’θρησκεία’’ της ορθής πίστης μας μιλεί μέσα από σύμβολα και εικονες ακόμα που ίδει για τις έσχατες ημέρες η σοφία του θεού ετοίμασε το θειο σχέδιο της.
Ας πάρουμε την ικονα της αγίας σοφίας με τις τρείς κόρες της. Την αγαπη, την πιστη, και την ελπίδα.
Μα να δούμε τα πράγματα μέσα από την αντίθετη οπτική γωνία που μέχρι σήμερα μας μάθαιναν οι διδάσκαλοι μας.
Για να κατανοήσει ο ανθρωπος την
’θέαση θα πρέπει να γίνει σοφός .
Μητέρα της σοφίας η αγαπη.

Και η αγαπη είναι το πυρ που μάνα και κόρες εκ φύσεως τους βρίσκονται Ίδη μέσα της.
Ένας σοφός γνωρίζει πως όταν είσαι η αγαπη αγαπάς από φύση αγαπη όπως ο ήλιος που δεν χεριάζετε να πει..εκεί θα απλώσω τις ακτίνες μου και εκεί όχι.. ‘’η αγαπη αγαπα.’’ και δεν χεριάζετε να ‘’πρέπει’’na αγαπά, οπότε την κόρη δεν την χιαζόμαστε διοτη Ίδη είναι η φωτιά της μητέρας που την γεννά..(την καίμε μέσα στην φωτιά της αγάπης μας λοιπόν την αγαπη του πρέπει να αγαπάμε) αλοστε τώρα γνωρίζουμε πως η αγαπη καταχαρειν αγαπά .
Επίσης έχουμε την πίστη॥ (η πιστη σου σεσωκεσε)
Μα όταν γίνεις σοφός γνώρισες το »είναι» της αγάπης οπότε δεν χεριάζετε να πιστέψεις όταν »είσαι» μέσα στην ενεργή πλέων φωτιά από αυτό που »πρέπει» να πιστεύεις ,
Όταν είσαι »συνομιο» ποιος ο λόγος να’’ πρέπει ΄΄ να πιστεύεις όταν η »πιστη στην ουσία σε οδηγά σε κάτι άλλο» από το Ίδη »είναι του ενός σου»???…
Οπότε την καίμε και αυτήν την κόρη μέσα στην φωτιά μας .
Και τώρα θέλει διάκριση..
Η ελπίδα.
Όταν αυτό που πιστεύεις γίνετε,, τοτε αυτό που δεν έγινε δεν έγινε διοτη πίστεψες πώς δεν θα σου γίνει..(θετικά σκεπτόμαστε μεν μα αρνητικά πιστεύουμε δε..αμφιβολίες φοβίες ,) η ελπίδα έχει δυο πρόσωπα..απο την μια οπτική γωνία σου δίνει κουράγιο για το μετά.. ώμος όταν σκώπτομε και ελπίζω στο μετά.. το τώρα μου ίδει έχει αποδεχτεί πώς είναι απιστο…’’ εδώ και τώρα’’ είναι η μόνη στιγμή που σπέρνω το μετά μου. Μα όταν ελπίζω για το μετά πότε να μυν περιμένω να θερίσω αυτό που ελπίζω..
Παράδειγμα… ελπίζω να ανοίξουν οι πόρτες της αγίας σοφίας για εμάς τούς έλληνες και να αποκτήσω ξανά τις κλεμμένες μας πατρίδες.
Αν εγώ δεν ελπίζω μα προχωραω με έργα τοτε πραγματώνω την ευχή μου μα αν περιμένω ελπίζοντας κοροϊδεύω τον ίδιο τον εαυτό μου… νε μεν έχω ελπίδα , μα από την άλλη η ίδια η ελπίδα με κρατά μακριά από τον »δημιουργικό στόχο του γηγνεστε μου»..
Εδώ και τώρα λεει ο κύριος και όχι με όνειρα σε σκέψεις του μετά..διοτι η ελπίδα είναι ένα πινέλο που κρεμαστές γέφυρες με λουλούδια και κήπους με νερά ζωγραφίζει.. και παραμένεις με τα ποδια να νομίζεις πώς πηγενης στον ουρανό..
Οπότε την καίμε την ελπίδα και αυτήν μέσα στην φωτιά.. όταν φτάσει ο ανθρωπος ώμος σε αυτό το επίπεδο της σοφίας δεν χεριάζετε ούτε πλέων και αυτή.. διοτη είσαι το ίδιο το πυρ που γεννιούντε όλα τα άλλα της δημιουργίας ώριμης θέασης και παράγεις την πραγματωσει όπως ο ήλιος το φώς του.. φωτίζει χωρείς να πρεπει να φοτιζει. καιει χωρείς να πρέπει να καίει,
Δίνει ζωή χωρείς να πρέπει να δίνει ζωή..και είναι ο ήλιος χωρείς να πρέπει να ψάχνει το τι είναι ο ήλιος..
Πάρτε την εικόνα τις αγίας σοφίας στα χέρια σας και προβληματιστείτε επάνω σε αυτά που σας έγραψα.. στην απλότητα είναι όλοι η αλίθια.
Είθε η δύναμη του πυρός να ανάψει ταχιά την φλόγα την ουράνια μέσα στην νόηση του ναού σας .
η εμπηστοσυνη…..ειναι το κληδει.
Λογισμός …Όταν εσύ κάνεις κατή με την θέληση σου προς τον πάτερα σου ώστε να τον δοξάσεις ως μοναχογιός του, μα και να δοξαστεί το όνομα του πατέρα σου σε όλο τον κόσμο..
Θα μπορούσα να σου πω πώς το έκανες γιατί σε προδώσαν???
Μια απλή σκέψη μου।¨))))))
λογισμοί…..
ώταν είσαι αγάπη….
θα» πρέπει» να είσαι η αγάπη???
πες μου ηλιε μου τι θα πει σκοτάδη???
πες μου »ευα» τι θα πει αναμαρτητος???
πες μου αδαμ τί θα πεί αθανασία???
αν δεν γενιοσουνα μέσα στόν θανατο θα ήξερες το τι θα πει αθανασία??
αν δεν γεννιοσουν σαν γουρουνη μεσα στα σκατα θα γνωριζες τις επιπτοσεις που γνορισες
οστε να σεβαστις εναν κοσμο και μια ζςη καθαρη χορεις να κοπριζεις τον ομιο σου και να ζητε ολοι σε εναν καθαρο τροπο ζωης??
απο αδρομεδα
kalispera agapimene (ka kimase k na ksekurazese giati den kseris pos se katalaveno)Ioani tha anixthun pola pnevmatika metopa k ta erotimata pola k tha pelagosun apantes k tote tha erthi se aytus i gnosi diati sinexos tha zitan eksigisis gia to ena giato alo klp klp….ayto ine to kalitero tha to dis।ΕΔΩ δεν ειναι πατριδογνωσια ΕΔΩ δεν ειναι γεωγραφιαΕΔΩ δεν ειναι ιχνογραφιαΕΔΩ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ οικοκυρικαΕΙΝΑΙ Η ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛ και ας σοβαρευτουνε διοτι μονον με αυτην ΚΑΤΑΝΟΗΣΑΣΘΩ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ.και οταν κατανοησασθω ελα να σου πω εγω πως θα νιωση η ψυχη τους.Εχεις πλυ δρομο και καθολου χρονο ΙΩΑΝΝΗ.ΖΕΥΞΟΥ ΓΡΙΓΟΡΑ ΤΗΝ ΡΟΜΦΑΙΑΝ ΤΗΝ ΔΙΣΤΟΜΟΝ ΚΑΙ ΤΡΕΞΕ ΣΕ ΕΚΛΙΠΑΡΩ ΔΕΝ Δ Ε Ν Δ Ε Ν Δ Ε Ν ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ ΕΛ = φωςΕΩΣ = φωσ αυτοφορον ΕΛ ΕΚ ΤΟΥ ΕΩΣ ΚΑΙ ΕΩΣ ΕΚ ΤΗΣ ΓΕΕΝΑΣ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΥΡ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ.ΟΡΘΩΣ ΔΟΞΑΖΩ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΑΠΟΛΑΒΕΙΝ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΡΕΝΤΙΚΟΛΟ of the dogs.ΧΕΡΑΙ ΙΩΑΝΝΗ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΞΕ ΑΜΗΝ
Advertisements

Ένα Σχόλιο to “”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: